Ezúttal nem szereztek, hanem buktak egy kempinget Mészáros Lőrincék

Elvesztették a siófok-sóstói Ifjúság kemping üzemeltetését.

MN
2017. 11. 13. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenkét balatoni kemping közül egynek az üzemeltetését elveszítették Mészáros Lőrincék – írja a 24.hu.

A siófok-sóstói Ifjúság kemping az idén még a Balatontourist szálláshelyeként működött, vagyis a BLT Group Zrt. felelt az üzemeltetésért. 2016 márciusában az F1 Consulting Kft. felszámolóként egymilliárd forintot kért a dél-balatoni város központjától kilenc kilométerre, Siófok-Sóstó városrészben, a névadó horgásztó mellett fekvő 8,3 hektáros területért.

Idén a felszámoló már 754 millió forintos becsértékkel írt ki új pályázatot, végül aztán 377 millió forintért sikerült eladni az Ifjúság kempinget. A vevő a 2012-ben alakult Retro Motors Company. A cég ügyvezetője Putnik Ljubomir, aki a 24.hunak elmondta: a Retro Motors Company nemcsak megvásárolta a kempinget, de a jövőben üzemelteti is.

Putnik Ljubomir hozzátette: a terület továbbra is kempingként üzemel majd, de egyes részei felújításra szorulnak, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy a jövő évben csak a kemping egy része nyit ki. Komoly fejlesztésre lesz szükség például a faházas részen, és valószínűleg az Ifjúság kemping elnevezés sem marad meg.

A 24.hu kiemeli: ez az első olyan eset, amikor egy Mészáros Lőrincék által üzemeltetett kempinget úgy adnak el, hogy azt nem a szédületes ütemben gazdagodó felcsúti polgármester érdekeltsége vásárolja meg. 

A portál megkereste az ügyben a Balatontouristot is, ahol megerősítették, hogy jövőre már nem ők üzemeltetik az Ifjúság kempinget. A portál a turisztikai vállalattól megtudta: a tulajdonos a terület megvásárlásával dönthet arról, hogy maga szeretné-e üzemeltetni a kempinget, vagy ezt a feladatot kiadja egy cégnek. A Retro Motors Company pedig úgy döntött, nem bízza másra a kemping üzemeltetését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.