Felpörgött a panelpiac, viszik a lakásokat, mint a cukrot

Minden harmadik magyar panellakás vevőt keres, miközben Lázár János inkább bontaná a tömbházakat.

MTI
2017. 11. 10. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre kedvezőbb a panelek lakáspiaci megítélése, országosan minden harmadik, Budapesten pedig minden második vevő panelt keres – olvasható a Népszava pénteki számában.

A lap az Ingatlan.hu körképére hivatkozva arról ír, hogy a jobb állapotú paneleket akár 14 százalékkal drágábban is el lehet adni.

A tulajdonosoknak ezért érdemes eladás előtt felújítaniuk a lakást – idézte a lap Balog Lászlót, az Ingatlan.com szakértőjét, aki hozzátette, a szakemberhiány miatt előre kell tervezni, mert a mesterekre akár hónapokat is várni kell.

A lap emlékeztet arra, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azonban ismét a panelek felszámolása mellett foglalt állást. Hat-nyolcezer panelház jut el az életciklusának végére, ezzel valamit mindenesetre kezdeni kell – emelte ki a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.