Hatvanezer eurós támogatásra pályázhatnak nonprofit szervezetek

A pályázat olyan innovatív megoldásokat díjaz, amelyek segítik a hátrányos helyzetű közösségeket.

MN
2017. 11. 10. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanezer eurós keretösszegű támogatásra pályázhatnak olyan nonprofit szervezetek, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok gazdasági kiszolgáltatottságának csökkentését társadalmi vállalkozás megvalósításával és működtetésével kívánják elérni: a vállalkozások egy társadalmi probléma megoldásán dolgoznak, a keletkező nyereséget pedig visszaforgatják a cél megvalósításához – írja az MTI.

A közleményben azt írták: a Lépj velünk! elnevezésű társadalmi innovációs programra, amelyet harmadik alkalommal hirdet meg az UniCredit Bank és az UniCredit Alapítvány, 2017. december 17-ig pályázhatnak a nonprofit szervezetek.

A pályázat olyan innovatív megoldásokat díjaz, amelyek abban segítik a hátrányos helyzetű közösségeket, hogy saját erőfeszítéseik révén fenntartható módon javítsanak életkörülményeiken.

A pályázaton két kategóriában hirdetnek eredményt, induló és már működő társadalmi vállalkozások egyaránt jelentkezhetnek.

A legjobbnak ítélt tíz szervezetet egyalkalmas tanácsadással segítik üzleti tervük finomításában, valamint a zsűri előtti sikeres prezentációra való felkészülésben. Közülük a szakmai zsűri három nyertest választ ki 2018 márciusában.

Az összesen 60 ezer euró támogatási összegből a három legjobb pályázó 55 ezer eurót közvetlenül nyerhet el, 5000 eurót pedig az UniCredit Bank munkatársai szavaznak meg az általuk legsikeresebbnek ítélt projektnek.

A nyertesek komplex támogatást kapnak, a pénzen túl a program részeként a korábbi hat helyett immár tizenkét hónapos, személyre szabott mentorálási folyamatban vesznek részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.