Idén 145 milliárdot lottózhatnak el a magyarok

A bevétel várhatóan öt százalékkal haladja majd meg a tavalyit.

MN
2017. 11. 13. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szerencsejáték Zrt. számsorsjátékokból származó árbevétele idén várhatóan öt százalékkal haladja meg a tavalyit, azaz megközelítheti a 145 milliárd forintot – írja a társaság közlésére hivatkozva a Világgazdaság.

Tavaly a vállalat teljes forgalmának 36 százalékát fedte le a kategória a maga 138 milliárd forintos eredményével. A lottójátékok értékesítésén belül a legnagyobb arányt – 31 százalékot – az ötös lottó képviseli.

A játékszervező szerint a bővülés egyik fő oka az, hogy tavaly nem voltak igazán jelentős főnyeremény-halmozódások, míg az idén már több rekord született, az ötös lottón például volt egy 2 és egy 3 milliárd forintig halmozódó főnyeremény is. A cég szerint emellett a reálkeresetek emelkedése is tükröződik a játékkedv fokozódásában – teszi hozzá a Világgazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.