Jobbik: Semmi keresnivalója Tállai Andrásnak a NAV élén

Az ellenzéki párt szerint egy pártpolitikától független szakemberre van szükség.

MN
2017. 11. 14. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik értékelése szerint Tállai András államtitkárnak semmi keresnivalója nincs a Nemzeti Adó- és Vámhivatal élén, ott egy pártpolitikától független szakemberre van szükség.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott: „Abszurdisztán” újabb szintet lépett a mezőkövesdi üzemanyagár-csökkentéssel, és Tállai András nem hivatkozhat arra, hogy magánemberként vagy a térség országgyűlési képviselőjeként járt közben, a NAV elnökeként ilyet nem tehet.

A politikus szerint ha az államtitkár komolyan gondolja, hogy lépni kell az üzemanyagárak ügyében, akkor a jövedéki adót kellene csökkenteni, ez pedig már a kormány hatásköre. Ez mind a 106 választókerületet könnyebb helyzetbe hozná – vetette fel, megjegyezve: úgy látja, a kormány nem egységesen nézi az emberek érdekeit.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor semmi kivetnivalót nem látott abban, sőt gratulált Tállai Andrásnak, amiért az államtitkár elintézte, hogy a választókörzetében olcsóbb legyen a benzin. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy „akkor mindenki intézze el”.

Mirkóczki Ádámot megkérdezték arról a parlamenti döntésről, miszerint ha egy százalékot sem ér el egy párt, vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást. Azt válaszolta: az élet fogja eldönteni, mennyire hatékony ez, de a teljes vagyoni felelősség már jó szűrő a „kamupártokkal” szemben.

Kérdezték arról is, hogy a Jobbik színeiben EP-képviselői mandátumot szerzett Morvai Krisztina azt mondta egy interjúban, hogy az utóbbi időszakban nincs kapcsolata a párttal. A szóvivő úgy reagált: furcsállja a kijelentést, a politikus az őszi ülésszakot megnyitó kihelyezett frakcióülésen is részt vett, ahol arról is szó esett, hogyan tudná segíteni az Európai Parlamentben a béruniós kezdeményezést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.