Már budapesti lakást is lehet venni bitcoinért

Megérintette a bitcoinőrület a magyar ingatlanpiacot.

MN
2017. 11. 24. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hazai informatikai vállalat 15 bitcoinért kínál eladásra egy zuglói ingatlant – számol be a Portfólió.hu.

A portál cikke szerint sok kritika éri a bitcoin nevű digitális fizetőeszközt, mivel kevés helyen lehet vele fizetni. Ennek ellenére újabb és újabb cégek fogadják el, köztük sok ingatlannal foglalkozó vállalat vagy épp magánszemély is.

A magyar ingatlanforgalmazók nem, de egy fővárosi információtechnológiai cég, a Netlife Consulting tett közzé – valószínűleg elsőként – olyan hirdetést, amelyben bitcoinért kínálnak eladásra egy magyarországi ingatlant. A hirdetés angol nyelvű szövege alapján nem magyar vevőre számít az eladó, aki egyébként a lakás tulajdonosa. Ingatlanját 15 bitcoinért, azaz nagyjából 32 millió forintért kínálja eladásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.