Megvette a Közvágóhíd területét az Orbán Viktor-közeli török milliárdos

Új üzleti korszakot készül nyitni Adnan Polat.

MN
2017. 11. 08. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adnan Polat épp Erdogan-párti csúcsgazdagokból szervez üzleti koalíciót – ők máris megvásárolták a pesti Közvágóhíd épületegyüttesét – írja a Válasz.hu.

A cikk felidézi, hogy az Orbán-kormány kereskedőházi partneréről, Adnan Polatról nemrég azt írta a Forbes magazin török kiadása: új üzleti korszakot készül nyitni, melynek kulcsa Magyarország. A Magyar Narancs világossá tette, hogy Polat egyebek mellett gigantikus naperőműparkot akar építeni hazánkban. Továbbá – mint az isztambuli üzletember a Forbesnak elárulta – euró-százmilliókat szán budapesti ingatlanfejlesztésekre.

Az egyik fejlesztendő terület a volt Közvágóhíd 4,8 hektáros része lehet: az a telek, amely a Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán helyezkedik el. Polat projektcége, az APD Real Estate Kft. a közelmúltban vásárolta meg ezt a barnamezős zónát, és rögtön bevont a kft.-je tulajdonosi körébe két másik török családot – teszi hozzá a Válasz.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.