Negyvenmilliót tapsol el a miniszter, hogy alkalmas munkaerőt találjon

Semmi nem drága a Balog Zoltán vezette Emminek, ha állásinterjúról van szó.

Kovacsik Ágnes
2017. 11. 21. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) semmi nem drága, ha munkaerő-felvételről van szó. Emiatt ráadásul nem sajnál több tíz millió forinttal megbízni egy külső tanácsadó céget – legalábbis ez derült ki a kormány hivatalos oldalára feltöltött szerződéslistából.

A megbízási szerződés szerint ugyanis a minisztérium összesen 41 millió forintot fizet tanácsadásért, szakemberek kiválasztásáért és exitinterjúkért a Flow Consulting Kft.-nek.

A Flow Consulting és a humán tárca között kötött megbízás eredetileg 18 millió forintról szólt, ám a lista szerint módosították, így a minisztérium 23 millió forinttal fizet többet a külső tanácsadó és munkaközvetítésre szakosodott cégnek, hogy az arra legalkalmasabb jelölteket vegyék fel Balog Zoltán tárcájához.

A kontraktus szerint a Flow Consulting arra szerződött, hogy közreműködik a tárcához jelentkező szakemberek kiválasztásában. Ugyanakkor a távozó munkatársak döntése okainak feltérképezésében is segít, és az információkat hasznosítja a tárca szervezetfejlesztési stratégiájának megtervezéséhez.

És ha a jelentkező túl van a sikeres állásinterjún, minden bizonnyal busásan megfizeti a tárca. Nem árt ugyanis tisztában lenni azzal, hogy az Emmi nem spórol az alkalmazottain sem. A minisztérium 2015-ben az eredeti előirányzat szerint 6,3 milliárd forintot tervezett költeni a személyi juttatásokra, végül jóval több mint a másfélszeresét, 11,1 milliárdot fordított erre a célra. Erről bővebben itt írtunk. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.