Nem szeretik a nyilvánosságot Tiborcz Istvánék

Az Index betekinthetett a részvénykönyvbe, de titoktartásra kötelezték a portált.

MN
2017. 11. 03. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár betekinthetett az Index a BDPST Zrt. részvénykönyvébe, a portált titoktartásra kötelezték.

Tiborcz István az Origón hétfőn megjelent interjúban beszélt arról, hogy meghatározó tulajdonrésze van a cégben. A miniszterelnök veje azt is mondta: eddig senki sem akart valójában utánajárni annak, hogy kik a valódi tulajdonosok, „pedig bárki betekinthetett volna a részvénykönyvbe, ahogy a mostani interjú során önök is teszik. A sajtó egy részének azonban nem ez volt a célja, hanem fenn akarták tartani azt a látszatot, hogy itt valaki bujkál”.

Az Index azt írja, ezen felbátorodva jelezték, hogy ők is betekintenének a részvénykönyvbe. Bár azt megengedték, hogy megnézzék, a BDPST nem járul hozzá, hogy el is mondják, ki tulajdonos még a cégben Tiborcz Istvánon kívül.

Azt már korábban, a Céginfón elérhető adatokból is lehetett tudni, hogy a vezérigazgató Tóth Judit és egy bizonyos Szabó Lóránt Aurél a cég tulajdonosa, Tiborcz István pedig maga mondta el, hogy van tulajdonrésze. A negyedik nevet az Index újságírója tudja, de nem mondhatja el – szögezi le a portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.