Novemberben Brüsszel elé kerül a 3-as metró pályázata

Világgazdaság: A tervek szerint az Európai Unió 137,5 milliárd forinttal támogatja a metróberuházást.

MTI
2017. 11. 21. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még novemberben kiküldi az Európai Bizottságnak a 3-as metró pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – tájékoztatta a tárca a Világgazdaságot. A lap kedden közölte, a tervek szerint az Európai Unió 137,5 milliárd forinttal támogatja a metróberuházást, ám nem lehet megbecsülni, hogy a brüsszeli döntés mikorra várható.

Az újság emlékeztet, hogy november elején megkezdődött az M3-as felújítása az északi szakaszon, ha pedig az EB döntéséig fizetni kell a kivitelezőnek, azt a BKV és az NFM közötti megállapodás alapján az állam biztosítja. „A kiadások fedezete Magyarország központi költségvetésében rendelkezésre áll” – emelte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.