Nyomozást rendeltek el a Mészáros Lőrinc vizescégét érintő ügyben

Hatályon kívül helyezték a feljelentés elutasítását.

MN
2017. 11. 16. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP nagyon beleállt a Volánbusz Zrt. és a Vivenvíz Kft. ásványvízüzletének felgöngyölítésébe, és a munkát végül siker koronázta: hosszas huzavona után a Fővárosi Ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben – tudta meg a 24.hu.

A portál felidézi: nyáron a Volánbusz Zrt. nem vallotta be az MSZP közadatkérésére, hogy a MÁV-hoz hasonlóan vásárolt a Mészáros Lőrinc családi érdekeltségétől, a Vivienvíz Kft.-től védőitalként használható ásványvizet. Pedig vettek, mégpedig 4188 darab félliteres palackot 268 ezer forint plusz áfa értékben. A vásárlásra úgy derült fény, hogy Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési ügyekért felelős államtitkára az MSZP által küldött másik kérdésre megadta az adatokat.

Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető feljelentését tett közérdekű adattal való visszaélés miatt, azonban a rendőrség – annak ellenére, hogy kiderítette, a cég öt alkalommal is rendelt vizet Mészároséktól – lezárta a nyomozást. A rendőrség szerint ugyanis megállt a Volánbusz érvelése, hogy a vásárlások eseti jellegűek voltak, nem szerződésesek, ezért nem titkolták el a közérdekű adatot, csak másképp értelmezték a kérdéseket.

Az MSZP megszerezte az Igazságügyi Minisztérium állásfoglalását arról, hogy az ilyen típusú beszerzéseket is szerződésnek kell tekinteni. Ibolya Tibor főügyész pedig a napokban tájékoztatta a szocialista frakcióvezetőt, hogy felülvizsgálták a BRFK korábbi döntését, és hatályon kívül helyezték a feljelentés elutasítását, így nincs akadálya a nyomozásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.