Schmidt Máriáék megvették a volt K&H-székházat

A Vigadó téri irodaház épületét később akár busás áron bérbe is adhatják a tulajdonosok.

MN
2017. 11. 10. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Schmidt Mária többségi tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) megvette a volt K&H-székházat – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közleményben azt írták: a K&H Banknak 2012-ig a székházaként szolgáló, Vigadó téri irodaház néven is ismert, emblematikus, 15 000 négyzetméteres épület az igazgatótanács álláspontja szerint teljes mértékben illeszkedik a társaság ingatlanportfóliójába. Megjegyzik, hogy a megvásárlást, majd a felújítást követően akár „magas bérleti díjért” ki is adható.

Október végén vette meg a Terror Háza főigazgatója Horváth Lászlótól a BIF-ben lévő tulajdonrészét, ezzel Orbán Viktor tanácsadója véglegesen többségi befolyást szerzett a cégben. Schmidt Mária összesen hárommillió részvényt vásárolt. Az ügylet egyik érdekessége, hogy a felvásárló cég egyik tulajdonosa Ungár Péter, a Lehet Más a Politika elnökségi tagja. Ungárt akkor elértük telefonon, de azt közölte portálunkkal, hogy „nem veszek részt a cég vezetésében, nem tudom, mennyibe került a részvények felvásárlása”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.