Súlyos milliárdokkal dobták meg Garancsi cégét

Újabb 10,1 milliárdos közbeszerzést húzott be a Garancsi-féle Market Építő Zrt.

Facsinay Kinga
2017. 11. 10. 10:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb 10,1 milliárdos közbeszerzést húzott be a Garancsi-féle Market Építő Zrt. a Vilati Szerelő Zrt.-vel közösen – derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. Eszerint a nyertes ajánlattevőknek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusfejlesztés keretében megvalósuló Kreatív Innovációs és Tudáspark beruházás harmadik projektelemének kivitelezése lesz a feladata.

Ebben épületbontás, -felújítás is szerepel, a jelenlegi kollégium helyére új épületet húznak fel, emellett egy „térszín alatti épületet” is létrehoznak, melynek „legfőbb funkciója az időjárási viszonyoktól védett közlekedőfunkción túl a nagyméretű közösségi tér biztosítása”. A pályázat kiírója eredetileg 9 milliárd forintosra tervezte a beruházást, ezt fejelték meg csaknem egymilliárddal a nyertes kivitelezők. 

A kormány 2014 júliusában döntött a MOME campusának megújításáról. Az egyetem már számos közbeszerzést kiírt a campusberuházásra, és egy 3,1 milliárd forintos tételt – a Médiaház és Műteremház kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezési munkáinak elvégzésére – már korábban elvitt a miniszterelnöki „kötélbarát” Garancsi István érdekeltségében álló beruházó Market Építő. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.