Szerkezetkész a Telekom-székház

Négyezer ember munkahelyének ad majd otthont a távközlési cég új központja. A beruházást az állam is segíti.

Bodacz Péter
2017. 11. 30. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel az alapkőletétel után szerkezetkész, és egy éven belül teljesen felépül a Magyar Telekom új székháza. A Groupama Aréna szomszédságában épülő irodaházépületet a majdani bérlő távközlési cég igényeire szabta a fejlesztő Wing Zrt. Noah Steinberg, elnök-vezérigazgató szavai szerint a beruházással Magyarország legnagyobb irodaháza valósul meg a legmodernebb technológiával.

Az épület a föld alatt három, a felszín felett nyolc szinttel rendelkezik majd, a tetőn kert és futópálya is helyet kap, míg a mélygarázsban 1300 autó parkolására nyílik lehetőség. A négyezer munkahelynek otthont adó irodaterület 58 ezer négyzetméter, de épül egy 300 főt befogadni képes konferenciaközpont és több étterem, kávézó, valamint konditerem is, ami a Telekom dolgozóinak rekreációját szolgálja majd.  

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a bokrétaünneppel egybekötött bejárás alkalmával elmondta: az új székház fog otthont adni a jelenleg hat különböző irodaházban, a főváros különböző pontjain működő részlegeknek és a T-Systemsnek, ami jelentős idő- és pénzmegtakarítást fog eredményezni a működésben. – Az új épület megtestesíti, hogy tekintünk magunkra, mik a Telekom alkotóelemei: a hálózat és az együttműködésen alapuló közös tudás – fogalmazott Mattheisen. 

A Telekom-székház építését épp egy éve nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá az állam. A döntést azzal indokolta akkor a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy a fejlesztés több mint tízmilliárd forint költségvetési bevételt hoz. A kivitelezésben részt vesz a Market Építő Zrt. is, amely Orbán Viktor miniszterelnök barátjaként számon tartott Garancsi István érdekeltsége. (A Market 51 százalékos részvénycsomagja a Wing tulajdonában volt 2014 őszéig.  Ezt vásárolta meg a Garhartt Invest 2014 Zrt., amely az Igazságügyi Minisztérium cégadatbázisa szerint Garancsi tulajdonában van.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.