Tarifaemelést szeretnének a budapesti taxisok

Évek óta ugyanazon a fix áron fuvarozzák az ügyfeleket.

MN
2017. 11. 13. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta ugyanazon a fix áron fuvarozzák ügyfeleiket fővárosi taxisok – az alapdíj 450 forint, a kilométerdíj 280 forint, a várakozási díj pedig 70 forint –, és idejét látják annak, hogy ezen változtasson a hivatal, tudta meg az Mfor.hu az Országos Taxis Szövetség elnökétől.

Metál Zoltán a portállal közölte: azt szeretnék, ha a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai szervezetekkel és a városházával közösen józan és a piac számára is elfogadható mértékű tarifaemelést támogatna.

Tapasztalataik szerint a minimálbér-emelések hatására megugrott a kereslet a személyszállítás iránt. A fokozatosan emelkedő igényeknek viszont csak akkor tudnak megfelelni a taxisok, ha folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. Ennek pedig, mint mindennek, ára van – szögezte le. Hozzátette: az sem mehet tovább, hogy a járulékos költségeket – amelyeket az elmúlt időben nem hárítottak át az utasokra – továbbra is lenyeljék a vállalkozók. Ezek közé sorolta a gépjármű-biztosítási díj szerinte irreálisan magas emelését és a kötelező netes pénztárgép üzemeltetési költségeket. Ráadásul az autópark kényszerű megújítása is terheli a piaci szereplőket – emelte ki Metál Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.