Tarifát emelnének a budapesti taxisok

A 10 százalékos tarifaemelkedés alapján 280-ról 320 forintra emelkedne a kilométerenkénti fuvardíj.

MN
2017. 11. 14. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a taxis szakmai szervezetekkel, érdekképviseletekkel, vállalkozásokkal egyeztetve 2018 január elsejétől 10 százalékos tarifaemelést kezdeményez a Fővárosi Önkormányzatnál – jelentette be az MTI tudósítása szerint Dudás Zoltán, a kamara közlekedési osztályának elnöke kedden Budapesten, a Taxi Expo rendezvényen tartott sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy a főváros 2013-ban 280 forintban határozta meg a kilométerenkénti taxitarifát, és az elmúlt négy évben nem változtatott a hatósági áron.

Dudás Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy javaslatukról az egyeztetés megkezdődött a Fővárosi Önkormányzattal, a határidő szűkös, a tarifáról végül a Fővárosi Közgyűlés dönt. Javaslatuk elfogadása esetén a 10 százalékos tarifaemelkedés alapján 280-ról 320 forintra emelkedne a kilométerenkénti fuvardíj, 70 helyett 80 forint lenne a várakozási díj, az alapdíj pedig 450-ről 600 forintra nőne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.