Tízszeres forgalmat is hozhat a fekete péntek

Az átlagos kosárérték a 36 ezer forintot is elérheti.

MN
2017. 11. 14. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai webáruházak között van olyan, amely 94 százalékos kedvezményt is kínál a fekete pénteken, az átlagos kosárérték pedig a 36 ezer forintot is elérheti – írja a Világgazdaság.

Az e-kereskedelemben évről évre fontosabb az ünnepi szezon, amelyet a karácsonyi bevásárlás mellett a Black Fridayre időzített jelentős árengedmények is fűtenek. Míg korábban az éves webes forgalom ötöde, addig tavaly már csaknem a harmada bonyolódott le november–decemberben, az idén pedig még nagyobb arány várható.

Rédey Iván, a Mall.hu ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: tízszer akkora forgalmat is hozhat a fekete péntek, mint egy hagyományosan erős akciós nap. Úgy véli, a legnépszerűbbek a tévék, az okostelefonok és a játékkonzolok lesznek, de a háztartási gépek is kelendők a botmixertől a mosógépig. A karácsonyi szezon közeledtével a hagyományos építő- és társasjátékok is keresettek, akárcsak a süteményformák vagy a kürtőskalács-készítő gép. Bár szezonon kívül esik, fekete pénteken grillsütőt is szívesen vesznek az emberek.

Rédey Iván kiemelte: normál időszakban az átvétel akár a megrendelés napján is megtörténhet az átvételi pontokon, de futárral is a legtöbb árucikket egy-két nap alatt szállítják. Fekete pénteken viszont az egész ország egyszerre szeretne hozzájutni az akciós termékekhez, a szállítási kapacitást pedig nem erre a csúcsterhelésre méretezték. A logisztikai szolgáltatóknál túlórázni tudnak, de futárból és járműből nem lesz több.

Becslések szerint a hazai online kereskedelem az év végére 360 milliárd forint fölé duzzad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.