Több mint 600 milliót csaltak el csokoládékereskedők

Két, édességgel teli gépkocsit foglalt le a NAV.

MTI
2017. 11. 20. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hideg-Göblyös Rita sajtóreferens tájékoztatása szerint az öt férfiból álló elkövetői kör több céget működtetett. A szállításhoz az elektronikus útellenőrzés kijátszására 3,5 tonna alatti teherautókat használtak, a beszerzéseket nem könyvelték, és az árut közvetlenül a megrendelőkhöz vitték.

A nyomozás során 15 millió forint értékű árut zárolt a Nébih, a NAV két, édességgel teli gépkocsit foglalt le, mintegy 3 millió forint értékben. Az elkövetők közül három férfi nyolc hónapon át előzetes letartóztatásban volt.

Az öt érintettet bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.