Újabb zsíros megbízás Mészáros egyik partnerének

9,6 milliárdért végezheti a Tisza-völgyi és Duna-völgyi nagyműtárgyak rekonstrukcióját a Strabag és a Hídépítő konzorciuma.

Facsinay Kinga
2017. 11. 09. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összességében 9,6 milliárd forintért végezheti a Tisza-völgyi és Duna-völgyi nagyműtárgyak rekonstrukcióját, illetve az ezzel kapcsolatos tervezési és kivitelezési feladatokat az osztrák Strabag Építőipari Zrt. és a Hídépítő Zrt. konzorciuma – derül ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből. Ennek keretében a Kiskörei vízlépcső, a Nyugati-főcsatorna beeresztőzsilipje, a Deák Ferenc zsilip, a Dunakiliti vízlépcső, a Kvassay zsilip, a Nicki duzzasztó, valamint a Góri tározó zsilipje újul meg. 

A Hídépítő Zrt. Apáthy Endre érdekeltsége, a Híd-csoport tagja. Amint arról korábban az Átlátszó beszámolt, az építőipari konszern legnagyobb referenciamunkái közé tartozik a Kőröshegyi völgyhíd és a Megyeri híd építése, a Margit híd és a Piliscsaba–Esztergom vasútvonal felújítása, részt vettek továbbá a 4-es metró építésében is. Apáthyék nemegyszer Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor jó barátjának cégeivel közösen nyernek el jövedelmező munkákat.

Így például a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. kapta meg nettó 91 millió euróért (mintegy 28 milliárd forint) a magyarországi és a szlovákiai Komáromot összekötő új Duna-híd kivitelezésére a megbízást. A 600 méteres, ferde kábeles hidat októberben kezdték építeni, és 2019 telén indulhat meg rajta a forgalom.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.