Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

63 milliárdos közbeszerzést talált Mészáros Lőrinc a fa alatt

A világ leggazdagabb gázszerelőjének cége építheti az M8-as sztráda egyik szakaszát, de Mészáros üzlettársa sem panaszkodhat.

MN
2017. 12. 23. 15:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonykor a kormányközeli vállalkozók sem maradhatnak ajándék nélkül, a Mészáros Lőrinc-féle érdekkörből két cég is ragyogóan szerepelt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatain.

A K-Monitor írta meg az unió közbeszerzési lapjára hivatkozva, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. építheti az M8-as autóút Körmend–Rábafüzes országhatár közötti, kétszer egy sávos szakaszát.

Mészáros Lőrinc cége kicsivel több mint 63 milliárd forintos ajánlattal futott be a tenderen, az sem jelentett problémát, hogy a két részből álló szerződés időközben 5 milliárddal drágább lett a tervezettnél.

Mivel ez egy 29 kilométeres etap, a vállalat több mint 2,1 milliárd forintért építheti majd meg egy kilométerét.

Mészáros Lőrinc üzlettársa, Szíjj László sem járt rosszul az ünnepi tenderzuhataggal: az érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt 8 milliárd forintért végezhet mélyépítési munkákat Baján; a vállalat egyébként épp tíz nappal ezelőtt csípett el egy 14 milliárdos zalaegerszegi közbeszerzést is.

A K-Monitor által feltárt csomagban szerepel a Swietelsky Vasúttechnika Kft. 65 milliárd forint értékű tendere is, ekkora összegért dolgoznak majd a Hatvan–Gödöllő vasútvonalon.

A Penta Industry a fentiekhez képest jóval szerényebb, 305 milliós közbeszerzéssel zárhatja az évet: Belváros-Lipótváros felújításának 3. szakaszában vehet részt, és a legkedvezőbb összegű ajánlattal nyert.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.