Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hamis Legóval vertek át Tesco-vásárlókat

A dán játékgyár termékeinek dobozában csak újságpapírt, valamint rossz minőségű játékkockákat találtak.

MN
2017. 12. 26. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamis Legót vett a Tescóban több vásárló is, aki a dán játékgyár termékének dobozában csak újságpapírt, valamint rossz minőségű játékkockákat talált karácsonykor – írja az Index a pórul járó fogyasztók internetes panaszaira hivatkozva. 

Egyikük, akitől a reklamáláshullám elindult, december 8-án vett a Camponában található Tescóban egy távirányítós Lego Technicet, amelynek az ára igencsak borsos, hiszen alapból 28-30 ezer forintba kerül, igaz, most akciósan le volt értékelve a felére. Az Index szerint a fa alatt derült csak ki, hogy a drága játék helyett aldis reklámújság és valószínűleg kínai hamisítvány legókockák voltak a csomagolásban. A reklamáló férfi Legóra vágyó kisfia végül aztán egy jóakarótól kapta meg a vágyott játékot, immár eredeti formájában.

A szerencsétlenül járó vásárló Facebook-posztja alatt többen is hasonló tapasztalatokról számoltak be, volt, aki a csepeli, más a Váci úti Tescóban vett kicserélt Legót. A közös mindhárom esetben, hogy drága Technic típusú legókról van szó, és mindhármat egy Tescóban vásárolták.

Egy szakértő a csalást „kekszezésnek” hívta, ugyanis régebben is csináltak hasonlókat, csak akkor újság és hamisított játék helyett keksszel pótolták az ellopott játékokat. A károsultak azt tervezik, holnap mennek reklamálni a központi Tescóba Budapesten.

A brit hipermarketlánc ugyanakkor már elnézést kért, megkezdte az eset kivizsgálását, és kártalanítást is ígért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.