Luxuslakásokat építhet üzleti negyedébe az MNB-alapítványok vagyonkezelője

A terület a Dunára, illetve egy jachtklubra néz. Az Optima Zrt. cáfolja a hírt.

MN
2017. 12. 05. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luxuslakásokat is építhet a Váci út környékére az Optima Zrt., a Pallas Athéné alapítványok vagyonkezelője – írja a 24.hu. 

A portál felidézi: a három telekből álló ingatlanegyüttest annak idején több mint 17 milliárd forintért (55,2 millió euró) vette meg az Optima Zrt. Az ingatlanon az egyik legnagyobb budapesti fejlesztést tervezik – üzleti és pénzügyi negyed jön létre, és arra számítanak, hogy Nagy-Britannia EU-ból való, 2018–19-re tehető kilépése miatt ide tudnak csábítani pénzügyi profilú cégeket, azok pénzügyi központjai telepednek le a Váci úton.

Az Optima a 24.hu kérdésére tovább konkretizálta a projekt részleteit: a cikk szerint azt írták, az új negyedben 150 ezer négyzetméter iroda épül, a fennmaradó 50 ezer négyzetméteren üzletek, szolgáltatói bázisok, lakások, új, revitalizált közterek, parkok is lesznek majd, ahogy az egy új központhoz illik. Leszögezték, hogy a beruházás a tervezési-előkészítési fázisnál tart. A beruházás összege, a projekt ütemezése a végleges tervek elfogadása után válik ismertté, illetve a kivitelező kiválasztása szintén a tervezési előkészítés után kezdődik meg – tették hozzá.

A barnamezős beruházási területen a kerületi szabályok értelmében eredetileg nem lehetett volna lakásokat építeni, ám a XIII. kerület tavaly novemberben módosította a kerületi építési szabályokat. A területen lakások a módosított szabályzat szerint a tömb nyugati oldalán építhetők. Ez a terület a Dunára, illetve egy jachtklubra néz, és távolabb a Marina-parti luxuslakások helyezkednek el. Vagyis – a portál szerint – az MNB-alapítványok lakásai a Marina-parti luxuslakások meghosszabbításaként is felfoghatók.

A Zoom.hu korábban – a műszaki dokumentációra hivatkozva – megírta, hogy az alapítványi projekt részeként a Váci úton egy 90 méter magas toronyház is megépül. A lap szerint a 90 méter magas beépítéshez hozzájárult idén márciusban a XIII. kerületi önkormányzat tulajdonosi, kerületfejlesztési és lakásgazdálkodási bizottsága.

Az Optima kedden közleményben közölte: az információk tévesek, „a megjelent hírekkel ellentétben a tervek között nem szerepel sem lakások, sem 90 méteres magasház építése. A projekt a fővárosi és az önkormányzati szabályozási környezetnek megfelelően előkészítési folyamatban van.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.