Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Milliárdokat ad a kormány a veszteséges makói termálfürdőre

Az összeget három részletben, 2020-ig utalják át az önkormányzatnak.

MN
2017. 12. 30. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

8 milliárd forintot ad a kormány a Makói Városi Termál- és Gyógyfürdő, a Hagymatikum fejlesztésére – derül ki a Magyar Közlönyből, a hírt a 444 szúrta ki.

A Hagymatikumot a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre álmodta meg, a kormány pedig most az építész életművének gondozására hivatkozva utalja át az összeget a makói önkormányzatnak, három részletben, 2020-ig, a Makovecz Imre Alapítvány bevonásával. Egyébként nem régi épületről van szó: a Makovecz téren álló Hagymatikum 2009-től 2012-ig épült, 4 milliárd forintból. A makói önkormányzatban ősszel volt vita arról, hogy kérjenek-e pénzt egy olyan fürdő fejlesztésére, ami jelenleg is veszteségesen üzemel – teszi hozzá a portál.

A Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy 3 milliárd forintot ad a kormány egy belvárosi sportközpont és tanuszoda megvalósítására és további 418 milliót egy tornaakadémia létesítésére. Emellett 77 millió forint jut az Antall József Tudásközpontnak és 620 millió az aleppói görögkatolikus érsekség oktatási fejlesztésének támogatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.