Tízszázalékos béremelésről döntöttek a Tescónál

Több mint 14 ezer Tesco-dolgozó fizetése nő januártól – jelentette be a nagyvállalat.

Koncz Tamás
2017. 12. 06. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodott a béremelésről a Tesco és az ügyről tárgyaló két szakszervezet.

Jövő év januárjától így 10 százalékkal nőnek a dolgozói fizetések, azaz a legalacsonyabb havi juttatás bruttó 197 ezer forint lesz a nagyáruházaknál, a bér pedig pótlékokkal és túlórával együtt elérheti a bruttó 227 ezer forintot – jelentette be szerdán a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Mint hozzátették, a vállalat 2017 januárjától 1,1 milliárdot fordított fizetésemelésekre – a mostani megállapodás szerint csaknem négyezer nem szakképzett munkát végző alkalmazott is részesül az emelésben.

A bértárgyalásokon az alkalmazottakat a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) képviselte.

Terveik szerint a két érdekvédelmi csoport jövő áprilisban ismét tárgyalóasztalhoz ül a Tescóval, és egyeztetnek a központi irodában dolgozók és az irodához tartozó munkavállalók béremeléséről.

A Tesco idén négy alkalommal emelt bért – legutóbb októberben, amikor szeptemberi visszamenőleges hatállyal bruttó 179 ezer forintra növelték a nagyvállalat dolgozóinak minimálbérét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.