Akár 350 milliót is lehúzhat Szijjártó jó barátja a pécsi egyetemről

Kizárólag Kuna Tibor cégeitől rendelhetnek nyomtatványokat az egyetemen.

MN
2018. 01. 29. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár nettó 350 millió forintos összegre is számíthatnak két év alatt, idén év végéig Szijjártó Péter barátjának, Kuna Tibornak a cégei, mivel – ahogy arról korábban beszámoltunk – kizárólag Kuna cégeitől rendelhetnek nyomtatványokat a Pécsi Tudományegyetemen, ha a különböző pécsi egyetemi karok, tanszékek, szervezetek az egyetemi nyomdától már nem tudnak annak alacsony kapacitása miatt rendelni.

Szabad Pécs megszerezte a Kuna Tibor két cégét is tartalmazó konzorciummal kötött, keretmegállapodásról szóló vállalkozói szerződést. A keretösszeg 245 millió plusz áfa, de van egy további nettó 105 millió forintos opciós rész is a szerződésben. Továbbá az is rögzítve van, hogy legfeljebb 175 millió forint plusz áfa fordítható ebből az összegből az egyetemet érintő kormányzati kommunikációs feladatokra.

A közbeszerzést egyébként egy három cégből álló konzorcium nyerte meg: Kuna Tibor két cége, a Trinity Communications és a Young and Partners, valamint a miskolci Sprint Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft.

Az elmúlt hetekben többen is megkeresték a portált azzal, hogy nagyon komoly anyagi terhet ró rájuk, ha a jövőben valóban csak a Trinityt bízhatják meg a nyomtatványok elkészítésével. Vagy nem rendelik meg a szükségesnek tartott nyomtatványokat, vagy kevesebbet kérnek belőlük, vagy máshonnan kell majd elvenni a pénzt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.