Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Az Audi még mindig csaló szoftverrel árulja autóit

A német hatóság a cég legújabb dízelautóiban is talált károsanyag-kibocsátást manipuláló szoftvert.

MN
2018. 01. 21. 15:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német közúti közlekedési hatóság (KBA) azt állítja, hogy az Audi legújabb, Euro 6-os dízelmotorral szerelt autóiban is talált olyan szoftvert, amely alkalmas a károsanyag-kibocsátás manipulálására – írja a Bildre hivatkozva a Portfólió.hu.

Az Audi közleményében azt írja, hogy az érintett modelleket is visszahívták a júliusban bejelentett 850 ezres visszahívás keretében, akkor a V6-os és V8-as TDI motoros modellek szoftverét tesztelték és módosították, az új szoftvert pedig a KBA is engedélyezte. Az Audi már hónapok óta együtt dolgozik a KBA-val, hogy kiszűrjék a nem a szabályoknak megfelelően működő szoftvereket.

A KBA felszólította az Audit, hogy legkésőbb február 2-ig jelezze, hogyan módosítják az autók szoftverét, hogy azok ne legyenek képesek illegálisan manipulálni a károsanyag-kibocsátást. A KBA továbbá felszólította az Audit, hogy hívja vissza az érintett járműveket, amelyek a következők: A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5, Q7. Németországban 77 600, világszerte 127 ezer jármű érintett a mostani kényszervisszahívásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.