Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Főleg uniós pénzből gazdagodtak Mészáros Lőrinc cégei

Közel 400 milliárd forint EU-s támogatás került a felcsúti polgármester családi vállalkozásaihoz.

MN
2018. 01. 15. 16:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlnyomórészt uniós forrásokból gazdagodtak Mészáros Lőrinc családi cégei az elmúlt hét évben – írja az Átlátszó.

A portál kigyűjtötte a közbeszerzési adatbázisból, hogy a felcsúti polgármester és családtagjainak vállalkozásai hány tendert nyertek az elmúlt 7 évben. Bár Mészáros Lőrincnek a Heti Válasz szerint már 203 cége van, csak néhány indul közülük közbeszerzéseken. Az összesítésbe belevették a Mészáros gyerekei, veje és testvére tulajdonában lévő vállalkozásokat is.

Az Átlátszó azt írja, a közbeszerzési dokumentumok alapján a Mészáros-családhoz köthető 9 vállalkozás 2010 elejétől 2017 végéig összesen nettó 476 milliárd forint értékű megbízást nyert el, ebből pedig nettó 396 milliárd forint európai uniós támogatás volt. Vagyis a Mészáros-érdekeltségek által hét év alatt elnyert összes megbízás 83 százalékát az EU fizeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.