Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hiába próbálkozott a fideszes polgármester, nem érhetett Tállai nyomába

Bonyhád első embere is a Molhoz fordult, mert a környéken mindenhol jóval olcsóbban lehet tankolni, mint náluk.

MN
2018. 01. 03. 15:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bonyhád város fideszes polgármestere is a Molhoz fordult a városában tapasztalható magas üzemanyagárak miatt, ő azonban nem volt olyan szerencsés, mint Tállai András NAV-elnök, aki decemberben elérte a mezőkövesdi benzin-rezsicsökkentést – derül ki a város honlapjára feltöltött levelezésből.

Mindennek előzménye, hogy november elején jelentette be Facebook-oldalán Tállai András, hogy mivel választókerületében többen sokallták a benzin árát, intézkedett, és így olcsóbb lett az üzemanyag. A hír nagy visszhangot kapott, még a Bloomberg is foglalkozott vele. Tállai később úgy védekezett, hogy nem NAV-elnökként járt el. Azt is mondta: csak tájékozódni akart, törvénysértést nem követett el.

„Gratulálok!” – így reagált Orbán Viktor az ATV.hu-nak. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy „mindenki intézze el”.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz–KDNP), Bonyhád polgármestere megfogadta a miniszterelnöki tanácsot, ezért aztán még december 21-én levelet írt a Mol kiskereskedelmi ügyfélszolgálatának, hogy megkérdezze, ugyan miért drágábbak városában a Mol-töltőállomások, mint a település 30 kilométeres körzetében. Gyűjtésük szerint a megyeszékhely Szekszárdon, Komlón, de még pécsi kúton is olcsóbban lehetett tankolni. A legolcsóbb árhoz képest 14 forintos literenkénti eltérést tapasztaltak. Ezek alapján pedig feltette a kérdést, hogy városa lakói minek köszönhetik ezt a megkülönböztetést. Levelében Tállaihoz hasonlóan ő is arra hivatkozott, hogy a közösségi oldalakon napi szinten téma az „indokolatlanul drága üzemanyagár”.

Az ünnepek ellenére gyorsan, december 28-án meg is született a válasz. Itt azonban megszűntek az államtitkári párhuzamok. A levélben ugyanis megköszönték az észrevételt, de elutasították a kérést. Mint írták, piaci körülményektől függ az árazásuk, és nem áll módjukban a levélben említett töltőállomásokon megváltoztatni az árakat. Indoklásukban a kőolaj világpiaci árát és a helyi piacot említették árbefolyásoló tényezőként.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.