Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Mészáros Lőrinc gyerekeinek az ölébe hullt egy 14,8 milliárdos közbeszerzés

Érden iskolákat, gyermekjóléti intézményt, szakképzési intézményrendszert építenek, újítanak fel.

MN
2018. 01. 20. 11:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nettó 14,8 milliárd forintos közbeszerzési kiírást nyert Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester gyermekeinek a cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. – írja a HVG.hu az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) valósul meg, tehát a forrás nagyobbik része az EU pénzügyi támogatásából származik.

A majdnem 15 milliárd forintból Érden iskolákat, gyermekjóléti intézményt, szakképzési intézményrendszert építenek, újítanak fel, illetve fejlesztenek.

Orbán Viktor jó barátjának három gyermeke, Beatrix, Ágnes és az ifjú Mészáros Lőrinc két másik vállalkozással együtt nyerte el a tendert. Az egyik a Tiborcz István – Orbán Viktor kormányfő veje – üzlettársához, Paár Attilához köthető West Hungária Bau Kft., a másik a ZÁÉV Építőipari Zrt.

A portál felhívta a figyelmet arra, hogy Mészáros Lőrinc gyermekeinek a cége két nap alatt 16 milliárd forintnyi közbeszerzéssel lett gazdagabb, miután pénteken kiderült, hogy a Velencei-tó partján részt vesz a Testnevelési Egyetem új központjának felépítésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.