Élő közvetítés
Ausztria
ÉLŐ
Törökország

Távozik a Momentum vezetőjének édesapja az OBA éléről

Az Index szerint váratlan a váltás, idősebb Fekete-Győr András nem saját akaratából döntött így.

MN
2018. 01. 09. 9:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018. január 1-től Kómár András tölti be az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatói pozícióját. Az Index információja szerint idősebb Fekete-Győr András nem önszántából távozott, de márciusig még a szervezetnél marad.

Fekete-Győr a hazai betétbiztosítási szervezet alapítása óta, 1993-tól volt az Országos Betétbiztosítási Alap ügyvezető-helyettese, és 2010-től, vagyis éppen a Fidesz legújabbkori regnálása után lett első számú vezető.

Az utód Kómár András fiatal MNB-s szakember lett, aki 2004-ben szerzett jogi diplomát a Pázmányon, 2008-ban pedig közgazdaságit a Corvinuson. Az Index forrásai jó szakembernek tartják, elsősorban a bankszanálások, vagyis az uniós BRRD (bank recovery and resolution directive) nagy szakértőjeként említették. E direktíva alapján szanálta az MNB a nehéz helyzetbe kerülő MKB-t.

Kómár András 2017 eleje óta már tagja volt az OBA igazgatótanácsának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.