Új bérajánlatot kaptak a hatvani Bosch dolgozói

A cég által kínált csomag nemcsak alapbéremelést, hanem egyéb szociális elemeket is tartalmaz.

Facsinay Kinga
2018. 01. 28. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, közeledtek az álláspontok a hatvani Bosch-gyár dolgozói, valamint a cégvezetés között az idei béremelés ügyében. Pénteken közel három órán keresztül egyeztetett a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezete (HADFSZ) és a Robert Bosch Elektronika Kft. vezetése, melynek eredményeként egy konszenzuson alapuló, kölcsönösen támogatott javaslatcsomagot dolgoztak ki. – Ez a csomag nemcsak alapbéremelést, hanem egyéb szociális – a munkavállalók hangulatára pozitív hatást gyakorló – elemeket is tartalmaz – tudtuk meg Janik Tamástól, a szakszervezet alelnökétől, aki a konkrét ajánlatról további részleteket már nem kívánt elárulni. 

Mint hozzátette, a HADFSZ most szavazásra bocsátja a javaslatcsomagot a vállalat fizikai dolgozói körében. A munkatársak öt napon keresztül – minden műszakban – elektronikusan, a belépőkártyájukkal szavazhatnak. Amennyiben a munkavállalók többsége elfogadja a szakszervezet és a gyárvezetés által is támogatott új bérajánlatot, úgy azt a szakszervezet aláírja. Ha viszont a dolgozók többsége elégedetlen lenne, tovább folytatódnak az egyeztetések. 

Az ügy előzménye, hogy szerdán kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók, amelyen a szakszervezet becslése szerint az első műszakba beosztott fizikai dolgozók 80–90 százaléka, mintegy ezer fő vehetett részt. A cégvezetés lapunknak elküldött közleményében 841 sztrájkolóról tudott. Mint korábban megírtuk, a HADFSZ és a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete 15 százalékos béremelést, negyedéves jelenléti prémium kifizetését (háromhavonta fejenként mintegy 100 ezer forintot) és – miután idén ünnepli 20 éves fennállását az elektronikai gyár – jubileumi prémium kifizetését kérte a cégvezetéstől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.