Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

2,5 milliárdot tapsolt el a kormány az idei első Stop, Soros! kampányra

Hogy az adófizetők megtudják, mennyit költött a kormány propagandára, az Átlátszó 17 600 forintot fizetett Rogán minisztériumának.

MN
2018. 03. 22. 8:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 4 milliárd forint értékben hat nagy reklámkampányt rendelt a Miniszterelnöki Kabinetiroda decemberben és januárban. Ebből a legdrágább a Stop, Soros! kampány volt, amelyhez 2,46 milliárdért rendeltek hirdetéseket – írja az Átlátszó a Rogán Antal vezette tárcától közérdekű-adatigényléssel kikért dokumentumok alapján.

Az oknyomozó portál megjegyzi: az információkat nem adta ingyen a minisztérium, az adatokért 17 600 forintot kért, és ismét beszkennelve, pdf-ekben – az egyiket kétszer is olvashatatlanul – küldte meg a számokat.

A dokumentumok szerint a közel 2,5 milliárd forinton túl elment 252 millió a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványa, bő 355 millió egy parlamenti határozat, és 676 millió a kormány eredményeinek reklámozására.

Az Átlátszó felhívja a figyelmet arra, hogy a Kabinetiroda rossz minőségű adatszolgáltatása miatt hiányzik a Stop, Soros! kampány online része, amely 404,7 millió forintba került az adófizetőknek. A decemberi és januári kampányokra elköltött többi 3,6 milliárd forintból Mészáros Lőrinc médiacégeihez (Mediaworks, EchoTV) összesen 866 millió forint került. 676,3 milliót kapott a Magno Studio Kft. a TV2-csoportnál futott eredménykommunikációs reklámspotokért. 553,6 millió forintért tett közzé hirdetéseket a televíziók felületeit értékesítő Atmedia, és az annak tulajdonában lévő, rádiók reklámidejét árusító MSC Kft. Andy Vajna médiacégeihez (TV2, Lapcom, Rádió1) összesen 536,5 millió forint került. A Puch László tulajdonában lévő Népszava és Vasárnapi Hírek összesen 25,8 millió forintot kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.