Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Egy év alatt csaknem megháromszorozta bevételét Mészáros érdekeltsége

Az Opus Global Nyrt. majdnem 6 milliárd forint adózott eredménnyel zárta 2017-et.

MN
2018. 03. 28. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Opus Global Nyrt. 46,445 milliárd forint működési bevétel mellett majdnem 6 milliárd forint adózott eredménnyel zárta 2017-et a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált, nem auditált jelentés szerint – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global a közlemény szerint 28 érdekeltségét vonta be a konszolidációs körbe, a médiatevékenység, az energia- és nehézipar, az agrár- és feldolgozóipar, az építőipar, valamint az ingatlankezelés tartozott tevékenységei közé.

A vállalatcsoport az előzetes jelentés szerint konszolidált szinten 48,154 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta 2017-et. Az Opus-csoport egy év alatt csaknem megháromszorozta árbevételét, amely így 46,445 milliárd forintra nőtt. Míg 2016-ban csaknem 1 milliárd forintos veszteséget könyvelt el a társaság, addig 2017-ben adózott eredménye már 5,978 milliárd forint volt. Az adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 7,903 milliárd forintot tett ki. Az Opus konszolidált szintű saját tőkéje az előző év hasonló időszakához képest a duplájára nőtt, és kevéssel meghaladta a 15 milliárd forintot.

A közlemény kitér arra is, hogy az Opus Global stabil mérleggel, valamint kiváló organikus és akvizíciós kilátásokkal vágott neki a 2018-as évnek. Az idén februárban bejelentett, és jelenleg is zajló tőkeemelések hatására további jelentős fundamentumokkal gyarapszik a magyar gazdaság húzóágazataihoz tartozó társasági részesedések apportjával. Ennek eredményeként a társaság saját tőkéje várhatóan további 110-120 milliárd forinttal nő majd – teszik hozzá.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a szerdai tőzsdei napot 530 forintos árfolyamon zárták. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 805, a legalacsonyabb 45 forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.