Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ismét megbírságolták a kórházellátót

Tisztességtelen közbeszerzések miatt összesen 1,3 millió forintra bírságolták az ÁEEK-t.

MN
2018. 03. 13. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két újabb tisztességtelen közbeszerzés miatt összesen 1,3 millió forintra bírságolták meg a Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) – írja a Hír TV.

A Nyírő Gyula Kórház új pszichiátriai épületének tervezésére kiírt tenderen jogszabályellenesen hoztak ki egy olyan vállalkozást győztesnek, amely aránytalanul alacsony árajánlatot adott, az árindoklást pedig üzleti titokká nyilvánította.

Egy másik, oktatási feladatokra kiírt tenderen viszont pont az alacsony árra hivatkozva zárták ki az ajánlattevőt, azonban a bizottság szerint alaptalanul.

A Hír TV felidézi: a kórházellátónak nem ez az első jogsértő közbeszerzése, csak tavaly öt nagyobb értékű beszerzésüket meszelte el a Közbeszerzési Döntőbizottság – a jogi procedúra miatt a beszerzendő, sok esetben életmentő eszközök is késnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.