Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Lázár János „elfelejtette” feltüntetni az EU-s támogatást a vagyonbevallásában

Egy 1,7 millió forintról szóló „ajándék” nem szerepel a dokumentumban.

MN
2018. 03. 23. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötezer forint híján 1,7 millió forintnyi vissza nem térítendő állami és uniós támogatást felejtett ki januárban leadott, legfrissebb vagyonbevallásából Lázár János – írja a Hvg.hu.

A portál szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter uniós forrásból 1 millió 200 ezer, állami forrásból pedig 212 ezer forintot kapott erdőszerkezet átalakítására, további 276 ezer forintot pedig az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból területalapú támogatásként.

A Hvg.hu megjegyzi: a miniszter ugyan egyéb jövedelmei között feltüntetett egy évi 3 millió forintos, erdőgazdálkodásból származó bevételt, ám ez ugyanekkora összegben szerepelt már a 2016-os bevallásában is. 2017 előtt viszont nem kapott uniós támogatást.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a nyilvántartás szerint nemcsak Lázár János, de a miniszter azonos nevű édesapja, illetve az édesanyja is kapott uniós támogatást. Lázár Jánosné 126 ezer forintnyi kisgazda-támogatásra volt jogosult, idősebb Lázár János összesen 7,41 millió forintot vehetett fel.

A Hvg.hu a fel nem tüntetett bevételről szerette volna megkérdezni a fideszes politikust is, de nem válaszolt a kérdéseikre.

A jelek szerint Lázár Jánosnak is milliói bánnák, ha tényleg megállítanánk Brüsszelt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.