A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Leisztinger-közeli repülős cég kap kormányzati ajándékot

250 millió forinttal támogatják a Genevation Aircraft új prototípusainak kifejlesztését és sorozatgyártását.

MN
2018. 04. 03. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi sportrepülőtéren bemutatták a Genpro műrepülőgépet, amely világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője. Az új repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót.

A bemutatót követő sajtótájékoztatón Skultéty Tamás, a Genevation Aircraft Kft. társtulajdonosa elmondta: az új sportrepülőgép mindent tud, amit manapság egy világszínvonalú műrepülőgépnek tudnia kell, így joggal reménykedhetnek abban, hogy a világpiacon is megállja a helyét.

A sajtótájékoztatóról szóló MTI-tudósítás nem tér ki arra, hogy a Genevation többségi tulajdonosa az A2 IT Arago Zrt., a részvénytársaságban pedig legalább kilencvenszázalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik Leisztinger Tamás nagyvállalkozó. Leisztinger a Napi.hu 2017-es összeállítása szerint 79 milliárd forintos vagyonával a tizenkettedik leggazdagabb magyar.

A vissza nem térítendő támogatásról Lepsényi István államtitkár a következőket mondta: 2010 óta a polgári kormány fontos célja az ipar és ezen belül is a magyar vállalkozások fejlesztése, és minden esély megvan arra, hogy a Genevation Aircraft Kft. egy az egész világon ismertté váló termékkel csatlakozzon a magyar márkák sorához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.