Leisztinger-közeli repülős cég kap kormányzati ajándékot

250 millió forinttal támogatják a Genevation Aircraft új prototípusainak kifejlesztését és sorozatgyártását.

MN
2018. 04. 03. 18:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi sportrepülőtéren bemutatták a Genpro műrepülőgépet, amely világ első acél-karbon rácsszerkezetű anyagból készült egyszemélyes repülője. Az új repülőgéppel Besenyei Péter, a legeredményesebb magyar műrepülő pilóta tartott bemutatót.

A bemutatót követő sajtótájékoztatón Skultéty Tamás, a Genevation Aircraft Kft. társtulajdonosa elmondta: az új sportrepülőgép mindent tud, amit manapság egy világszínvonalú műrepülőgépnek tudnia kell, így joggal reménykedhetnek abban, hogy a világpiacon is megállja a helyét.

A sajtótájékoztatóról szóló MTI-tudósítás nem tér ki arra, hogy a Genevation többségi tulajdonosa az A2 IT Arago Zrt., a részvénytársaságban pedig legalább kilencvenszázalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik Leisztinger Tamás nagyvállalkozó. Leisztinger a Napi.hu 2017-es összeállítása szerint 79 milliárd forintos vagyonával a tizenkettedik leggazdagabb magyar.

A vissza nem térítendő támogatásról Lepsényi István államtitkár a következőket mondta: 2010 óta a polgári kormány fontos célja az ipar és ezen belül is a magyar vállalkozások fejlesztése, és minden esély megvan arra, hogy a Genevation Aircraft Kft. egy az egész világon ismertté váló termékkel csatlakozzon a magyar márkák sorához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.