időjárás 8°C Árpád 2023. március 31.
logo

Még a testvérével is kiszúrt volna L. Simon László

MN
2018.04.04. 15:26

Megfosztotta birtokaitól a bíróság a fideszes politikust, aki nem fizetett testvérének a földért.

Jogerősen elvesztette L. Simon László március elején a testvérével szemben évek óta folyó perét. A Győri Ítélőtáblán született ítélet alapján nem ő a bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök jogos tulajdonosa, hanem az öccse, Simon Gábor – írja a 24.hu.

A portál emlékeztet, hogy a testvérek közötti elszámolási vita már a harmadik választás óta folyik. A fideszes politikus még a 2010-es parlamenti választás előtt tett ígéretet, hogy a kampány lezárulta után kifizeti testvérét, ám nem tartotta a szavát.

Az ügy előzménye, hogy az Agárd környéki földek eredetileg Simon Gábor tulajdonában voltak, ám eladta testvérének a birtokot. L. Simon László azonban nem fizette ki a szóbeli megegyezésben szereplő összeget, emiatt Simon Gábor pert indított.

Az öt évig folyó eljárás másodfokon L. Simon teljes pervesztességével ért véget. A 24.hu információja szerint az ítélőtáblán kimondták, hogy a földek tulajdonjogát vissza kell írni Simon Gábor nevére.

L. Simonék azonban hetek óta nem vesznek tudomást az ítéletről, és nem reagálnak Simon Gáborék megkereséseire sem. Simon Gábor a portálnak azt mondta: „a testvéred a legjobb szövetségesed egy életre, általában, de nálunk ez nem így alakult. Testvéremet a pénz és a hatalom érdekelte”. A fideszes politikus testvére hozzátette: „ha a jogerős ítélet földhivatali bejegyzésre kerül, a birtok eladhatóvá válik, bárki megveheti. Ez a közel 10 éves háborúskodás annyi fájdalmat okozott, hogy nem ragaszkodom hozzá”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.