Még a testvérével is kiszúrt volna L. Simon László

Megfosztotta birtokaitól a bíróság a fideszes politikust, aki nem fizetett testvérének a földért.

MN
2018. 04. 04. 15:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen elvesztette L. Simon László március elején a testvérével szemben évek óta folyó perét. A Győri Ítélőtáblán született ítélet alapján nem ő a bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök jogos tulajdonosa, hanem az öccse, Simon Gábor – írja a 24.hu.

A portál emlékeztet, hogy a testvérek közötti elszámolási vita már a harmadik választás óta folyik. A fideszes politikus még a 2010-es parlamenti választás előtt tett ígéretet, hogy a kampány lezárulta után kifizeti testvérét, ám nem tartotta a szavát.

Az ügy előzménye, hogy az Agárd környéki földek eredetileg Simon Gábor tulajdonában voltak, ám eladta testvérének a birtokot. L. Simon László azonban nem fizette ki a szóbeli megegyezésben szereplő összeget, emiatt Simon Gábor pert indított.

Az öt évig folyó eljárás másodfokon L. Simon teljes pervesztességével ért véget. A 24.hu információja szerint az ítélőtáblán kimondták, hogy a földek tulajdonjogát vissza kell írni Simon Gábor nevére.

L. Simonék azonban hetek óta nem vesznek tudomást az ítéletről, és nem reagálnak Simon Gáborék megkereséseire sem. Simon Gábor a portálnak azt mondta: „a testvéred a legjobb szövetségesed egy életre, általában, de nálunk ez nem így alakult. Testvéremet a pénz és a hatalom érdekelte”. A fideszes politikus testvére hozzátette: „ha a jogerős ítélet földhivatali bejegyzésre kerül, a birtok eladhatóvá válik, bárki megveheti. Ez a közel 10 éves háborúskodás annyi fájdalmat okozott, hogy nem ragaszkodom hozzá”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.