A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Négycsillagos hotelekkel bővíti portfólióját Mészáros Lőrinc érdekeltsége

Az ügyletek segítségével valósítják meg a tavaly év végén bejelentett tőkeemelés második lépését.

MN
2018. 04. 04. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. (Konzum Nyrt.) négycsillagos hotelekkel bővíti portfólióját: a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tette közzé szerdán, hogy a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az egerszalóki Hotel Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközpontban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort – közölte a társaság az MTI-vel.

A társaság az ügyletek segítségével valósítja meg a 2017 decemberében bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését – tették hozzá.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt. igazgatósága hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában lévő egerszalóki négycsillagos Hotel Saliris Resort, valamint a kreischbergi négycsillagos Alpenblick Hotel adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. Az igazgatóság azt is támogatta, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-Murau Gmbh. 100 százalékos üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

A szakértői értékelések alapján az ügyletekből származó összesen 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum 1 137 090 darab új részvény zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az új részvények kibocsátási értékét az igazgatóság a 2017. december 11-i záróárfolyamon (3141 forinton) rögzítette.

A szerdán a BÉT-en közzétett tőkeemelés a második lépése annak a tavaly év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak, amelynek eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

A most bejelentett ügyletekkel 28 427 250 forint értékben emelték meg a Konzum Nyrt. alaptőkéjét, amely így 678 587 650 forintra emelkedett, amely így több mint 27 millió, darabonként 25 forint névértékű törzsrészvényből áll.

A Konzum részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb 102 forint volt, a keddi kereskedést 2885 forinton zárták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.