Olimpia nagyságú összeget költött az állam 2010 óta a sportra

A portál szerint mintegy 350 milliárd forint ment el stadionokra.

MN
2018. 04. 04. 5:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Mfor.hu összeszámolta, hogy mennyi pénzt költött a kormány a sportra. Számításaik szerint 2010 óta ez a szám eléri az 1500 milliárd forintot.

A portál szerint mintegy 350 milliárd forint ment el stadionokra, egyéb sportlétesítményekkel együtt ez a szám már 796 milliárdnál jár. Ebből az összegből már egy olimpiát is meg lehetne rendezni – írja az Mfor, amely arra emlékeztet, hogy a PricewaterhouseCoopers nemzetközi tanácsadó vállalat 2017-es számítása szerint egy 2024-es budapesti olimpiát 774 milliárd forintból meg lehetne rendezni.

A részszámlákat összeadva 1475 milliárd forintra tehető az az összeg, amit az Orbán-kormány a regnálása alatt a sporttal összefüggésben elköltött – olvasható a portálon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.