Palackgyártó gépsor kormányzati támogatásból

Magyar Nemzet
2019. 02. 09. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autóipar mellett a többi iparág megerősítése segíti a magyar gazdaság további bővülését és stabilitásának megőrzését – jelentette ki a pénzügyminiszter a Mátrametál Kft. 3,6 milliárd forint értékű, kapacitásbővítő fejlesztéséhez nyújtott kormányzati támogatás okiratának tegnapi ünnepélyes átadásán, Sirokon. Varga Mihály kiemelte, hogy az alumínium aeroszolpalackok gyártásával foglalkozó vállalkozás beruházásához a kormány 1,8 milliárd forint támogatást nyújt a nagyvállalati beruházástámogatási programból.

Lovas Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója közölte: a kormányzati támogatás felhasználásával 3,6 milliárd forintból a jelenlegi öt mellé új aeroszolpalack-gyártó gépsort állítanak munkába. Az év elején kezdődött és várhatóan 2020 tavaszára befejeződő projekt része a gyártócsarnok és a raktárépület bővítése is. A beruházás mintegy harminc százalékkal bővíti a cég jelenlegi, évente százmillió palack körüli gyártókapacitását, és 13 új munkahelyet is teremt.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a Mátravidéki Fémművek jogutódaként 1993-ban alakult Mátrametál Kft. 350 munkavállalót foglalkoztat. A vállalkozás termékeinek legfőbb exportcélországa Franciaország, Németország, Oroszország és Nagy-Britannia. Nettó árbevétele 2018-ban 6,6 milliárd forint volt, idén pedig várhatóan meghaladja majd a hétmilliárd forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.