Főszezonig nyitott a Balaton

Egészen június 10-ig tart a Nyitott Balaton akció, amelyben 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység vesz részt.

2019. 04. 27. 17:35
A Balatonnál egyre többen áldoznak a vitorlás sportra
A Balatonnál egyre többen áldoznak a vitorlás sportra Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen június 10-ig tart a Nyitott Balaton akció, amelyben 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység vesz részt. Harminc szálláshelyen pedig olyan kedvezményeket adnak, amelyek a vendégeknek két éjszaka helyett három napot biztosít a balatoni szállásokon – hívta fel a figyelmet a Balatoni Turizmus Szövetség. Hogy ne csak nyáron keressék fel sokan a Balatont, összesen 150 programot szerveznek a turisztikai szakemberek – közölte Fekete Tamás, a szövetség alelnöke.

Közlésük szerint azért is fontos az akció, mert sokan már húsvétkor is azzal riogatták az embereket, hogy nem érdemes elindulni a Balatonra, mert telt ház van. – Ez persze nem volt igaz – fogalmazott, hozzátéve: azért sem lehet azt mondani, hogy bármikor is telt ház lesz a Balatonnál, mert sokan még nem tudják, hogy 2017 óta „nagyobb lett” a tó. A turizmusfejlesztési törvény új rendelkezéseinek köszönhetően ugyanis némileg módosult a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település kiesett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.

Fontos lépés volt a Sopron és Fertő vidékét a Balatonnal összekötő, 13. számú kerékpárút kijelölése is – említette az alelnök, úgy folytatva, hogy a Balaton így összeköttetésbe került egy másik magyar turisztikai övezettel és egy egészen Németországig nyúló kerékpárút-hálózattal. Ennek köszönhető, hogy már akadnak német túraszervezők, akiknek idei túrakínálatában szerepel a Passautól Balatonig tartó kerékpáros út – áll a balatoni szervezet közleményében.

Fekete Tamás szerint az első igazán nagy rohamra a Nyitott Balaton akció ideje alatt számítanak a programgazdák, vendéglátóhelyek és szállodák. A szakemberek szándéka, hogy megmutassák a „nagyobb” Balaton szélesebb kínálatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.