Locsolkodás a Vál-völgyi kisvasúton

A Vál-völgyi kisvasút a négynapos ünnep alatt folyamatosan közlekedik, április 20–21-én ráadásul különleges tojáskereső program, hangulatos tavaszi kirándulás várja a családokat.

2019. 04. 12. 15:24
null
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisvasúttal is lehet tojást fogni! A Vál-völgyi kisvasút a négynapos ünnep alatt folyamatosan közlekedik, április 20–21-én ráadásul különleges tojáskereső program, hangulatos tavaszi kirándulás várja a családokat a Fejér megye északi részén lévő vonalon.

A hétvégi kisvasutas rendezvényen az alkalmi locsolkodást követően a legkisebbek bátran megkereshetik az elrejtett húsvéti tojásokat a Felcsút vasútállomáson és a megállóhelyek környékén, amelyet a jegypénztárban ajándékcsomagra válthatnak, miután a vonaton lufihajtogató óriásnyuszik lepték meg őket. A Vál-völgyi kisvasút utazói köré­ben tombolasorsolást is tartanak, a fődíj ezúttal egy kétszemélyes wellnesshétvége. A színes-vidám rendezvényen arcfestés, kézműves-foglalkozás, tojásdekorálás, hajfonás, házisütemény-készítés, illetve népi gyermekjátékok is várják a látogatókat.

Fotó: Éberling András

Az ünnepi kisvasutazás után érdemes betérni a közel negyven hektár területű Alcsúti Arborétumba is egy kellemes sétára, az arborétumot az ország legértékesebb élőfa-gyűjteményeinek egyikeként tartják számon. Aki izgalmakra vágyik, kipróbálhatja az Alcsútdobozi Kalandpark pályáit is. A Puskás Akadémia megállóhely környékén pedig lehetőség lesz megnézni az ország egyik legszebb futballközpontját, ahol az idegenvezető minden relikviát és nevezetességet megmutat a játékosok öltözőjétől egészen a VIP-páholyig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.