Befektetés a hidrogénalapú meghajtásba

Magyar Nemzet
2019. 05. 21. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidrogén-üzemanyagcellás projektek kelet-közép-európai fejlesztésében vesz részt a Mol-csoport, miután szándéknyilatkozat született a magyar energetikai vállalat és a vállalkozások fejlődésének gyorsításával foglalkozó InoBat akcelerátor cég között. Utóbbi Pozsonyban hoz létre akkumulátorfejlesztési központot, ahol elektromos és hibrid meghajtású járművek, háztartási és közművi léptékű energiatároló rendszerek, valamint alternatív, hidrogénalapú üzemanyagok fejlesztéseit végzik majd.

A Mol-csoport – amely a közlekedésben és mobilitásban várható forradalmi változásokat tükröző, innovatív, kelet-közép-európai projekteket támogat a 2030-ig szóló stratégiájával összhangban – és az InoBat együttműködése számos hidrogéntechnológiai projekt fejlesztésére ad lehetőséget a régióban.

Kiemelt a hidrogénbeszerzés és -ellátás, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztése és tesztelése, valamint az üzemanyag-forgalmazás és -értékesítés területe. Lehetőség nyílik továbbá új, üzemanyag-újrahasznosítással foglalkozó termelőüzem létrehozására.

– A partnerség révén felgyorsítható a hidrogén-üzemanyagcellás technológiák használata Európában, és integrált alternatív üzemanyag és e-mobilitási értéklánc hozható létre – vélekedett Marian Bocek, az InoBat társalapítója és ügyvezetője.

Az együttműködés új piacok kiaknázásával kecsegtet a feleknek, míg a meglévőkön jelentős átalakulást szeretnének elérni Európában és világszerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.