A befektetők lehetnek az új lakások nyertesei

Magyar Nemzet
2019. 07. 22. 13:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több millió forintot nyerhetett az, aki új lakását a projekt indulásakor vásárolta meg. A Living 14, százlakásosnál nagyobb budapesti beruházást felölelő elemzése szerint ugyanis a lakások ára a tervezési fázistól az elkészülésig átlagosan több mint 46 százalékkal emelkedett. A Winghez tartozó cég vizsgálatából kiderül, hogy a lakások több mint negyven százaléka már a tervezőasztalról elkel, az átadás előtt egy évvel pedig átlagosan 74 százalékos az értékesítettség aránya.

Egy negyvenmillió forintért meg­hirdetett, építés előtt álló lakásért ­25-75 százalékos fizetési ütemezésnél pél­dául mindössze a tízmillió forintos kezdőrészletet kell befizetnie a vevőnek, a maradék harmincmillió kifizetése azonban később, átlagosan két év múlva esedékes. A lakás ára viszont a vásárlással rögzül negyvenmillió forintban, miközben értéke az említett átlagos, 46 százalékos drágulással számolva elérheti az 58,4 millió forintot. Vagyis a kezdeti tízmillió forintos befektetéssel két év alatt mintegy 18 millió forint lehet a nyereség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.