Magyar tehetségeket díjaztak Makaón

2019. 07. 30. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szív- és érrendszer felépítését, működését és betegségeit analóg módon, szellemes vízvezetékrendszer-modellel mutatta be Dobos Dominik és Székely Bálint a Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen, és ezzel az ezüstérmet nyerték el a nemzetközi projektek közül.

A fiatalok megkapták a Makaói Tudományos és Műszaki Egyetem innovációs különdíját is, mert a kardiológusok nagyra értékelték a modell oktatást elősegítő szerepét – tájékoztatta lapunkat a Magyar Innovációs Szövetség.

A kínai versenyt idén 34. alkalommal rendezték meg július 20. és 25. között; minden évben más és más kínai város ad otthont az eseménynek. A megméretés célja, hogy ösztönözze a kreatív gondolkodást és a projektmunkát a középiskolás diákok körében tudományos és műszaki területen; természetesen a tehetségek felkutatása is cél.

A versenyre évente több mint ötszáz diák kvalifikálhatja magát Kínából, Hongkongból és Makaóról. Idén 52 országból százan vettek részt a rendezvényen, összesen 88 pályaművel.

A Magyarországot képviselő Dobos Dominik és Székely Bálint a hazai, 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen is a második helyezést érte el. Ők most a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének támogatásával, a Nemzeti tehetség program keretében utaztak a makaói versenyre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.