Újra feltalálták a kereket?

Magyar Nemzet
2019. 07. 18. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli REE startup új koncepciója szerint az elektromos autók motorteréből mindent el kell tüntetni, és az erőátviteli elemeket a kerekek mellé, sőt a kerekekbe kell beépíteni. Ezzel egy lapos, gördeszkára hasonlító moduláris platformot alakítanak ki. A Tech­Crunch Mobility rendezvényen bemutatott megoldást az REE „a kerék újrafeltalálásának” nevezi, amivel újabb lökést adna az elektromobilitás fejlődésének.

A hajtás négy agymotorból áll, emellett a kormányműveken keresztül a szintszabályozó aktív felfüggesztéséig mindent a kerekek közvetlen közelében helyeztek el. A létrejövő platform alkalmas rá, hogy a méret és a felépítmény változtatásával akár három másodperc alatt 100 km/h sebességre gyorsuló sport­autó, akár egy terepjáró is létrehozható a segítségével – írta a Bitport.hu

A legfontosabb szempont a gyártók és beszállítók számára a költségek csökkentése lehet. Az izraeli startup felhívta rá a figyelmet, hogy egy ehhez hasonló, univerzális keretrendszer alkalmazása óriási megtakarításokat hozhat a számtalan különböző, egymással párhuzamosan használt platform kiváltásával. Ezek megtervezése külön-külön is hosszú időt vesz igénybe, és dollármilliókba kerül az egyes társaságoknak.

Az REE már több autóipari beszállítóval és autógyártó vállalattal folytat együttműködést, ezek közül a Mitsubishi már be is jelentette, hogy hatalmas potenciált lát az REE technológiájában, és azt várja az új moduláris platformtól, hogy hatékonyabbá tegye az elektromos autók fejlesztését, különösen az autonóm járművekét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.