Gyárthatják mind a negyven KISS vonatot

Magyar Nemzet
2019. 08. 28. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már megrendelt 19 emeletes KISS motorvonat mellé további 21-ről született megállapodás kedden, így a szerződés szeptemberi aláírását és a forrás biztosítását követően kezdheti meg a gyártást a Stadler Bussnang AG – közölte a MÁV-Start Zrt. A keretmegállapodás negyven szerelvényről szól.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A 21 új motorvonat gyártásának 100,75 milliárd forintos költségét hazai és euró­pai uniós forrásokból fedezik. 2021 tavaszától havonta egy új, hatszáz férőhelyes emeletes KISS állhat forgalomba az újszászi, a székesfehérvári és a győri vonalakon.

Az első 19 vonat pedig 2020 februárjától, illetve végétől szállítja majd az utasokat a Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalakon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.