Kártérítést kapnak az utasok

A kártalanítási procedúrát a Taurus ­Reisen utasai esetében is megkezdte a Tunisair, a Taurus Reisen pedig az elveszített két éjszaka árát térítette vissza az utasoknak.

2019. 08. 05. 16:24
Tunisia airlines Tunisair Airbus A320 in flight...
A Tunisair műszaki hibája miatt sokan csak egy nappal később tudtak hazarepülni Fotó: Stringer . Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult a kormányhivatali vizsgálat azon két utazásszervező cég esetében, amelyek utasai június végén a ­Tunisair műszaki hiba miatt előfordult járatkésése miatt 16, illetve 26 órával később tudtak hazajutni Monasztirból, illetve elindulni Budapestről az ottani nyaralásra. A Turizmus.com úgy értesült: a fogyasztóvédelmi eljárás alá vont Taurus Reisen és a Kartago Tours kézhez kapta a hatósági ellenőrzés lezárásáról szóló határozatot, amelyben megállapítják, nem történt jogsértés a késések miatt kialakult helyzetekben az utasok tájékoztatásában. A Magyar Nemzetnek július elején a Kartago Tours ügyvezetője, Füri Mihályné azt jelezte: megítélésük szerint szabályosan jártak el a kinti repülőtéren, ahonnét magyar utasok panaszai érkeztek különböző hírportálokhoz, ebből kerekedett a médiafigyelemmel kísért ügy. Már akkor azon dolgoztak, hogy az unión kívüli repülőtéren is a pórul járt ügyfeleiknek kártérítést harcoljanak ki.

A Tunisair műszaki hibája miatt sokan csak egy nappal később tudtak hazarepülni
Fotó: Reuters

A fővárosi kormányhivatal rögtön lépett, a vizsgálat gyorsan lezajlott. A turisztikai hírportál szerint a két utazásszervező utastájékoztatási gyakorlata az adott szituációban megfelelt az előírásoknak, ezért a hatóság az ügyet lezárta. Mint megtudták, a Kartago sikeresen közvetített a légitársaság és a hátrányt szenvedő utasok között, így a Budapestről késéssel induló utasoknak a jogszabályban meghatározott 250 euró kártérítést fizet ki a légitársaság, míg a Monasztirból késve hazatérő gép utasai 60 euró kártérítést kapnak. – A kártalanítási procedúrát a Taurus ­Reisen utasai esetében is megkezdte a Tunisair, a Taurus Reisen pedig az elveszített két éjszaka árát térítette vissza az utasoknak – jelezték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.