Szakemberek nélkül nem megy

Magyar Nemzet
2019. 09. 30. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hírközlési labort adományozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Puskás Tivadar Távközlési Technikumnak. – Ez az első szakképzési intézmény, ahol ilyen műhelyt adnak át – mondta a hatóság elnöke a múlt heti átadón. Karas Monika kiemelte: 2012 óta tizenegy egyetemet szereltek fel médialaborral azért, hogy versenyképes technológiát biztosítsanak a jövő távközlési szakembereinek. – A technológia mellé a megfelelő szellemi tőke adott, a magyar tehetség, szürkeállomány világhírű – idézte tudósításában az elnököt a távirati iroda, aki elmondta azt is, hogy a labor eszközei optikai hálózatok mérésére, tesztelésére készítik fel a diákokat. Úgy fogalmazott: távközlési szakemberek nélkül egyre kevesebb dologra lennénk képesek, mivel napról napra jelennek meg új technológiák. Az optikai hálózatok alkotják majd az 5G-hálózatok gerincét, így nagyszabású beruházások várhatók ezen a területen itthon és világszerte.

Jó tudni, hogy az 1912 óta önálló intézmény 1953 óta viseli Puskás Tivadar nevét. A tájékoztatás szerint a labor felszerelésének együttes értéke hétmillió forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.