Százmilliókból újulnak meg az ország strandjai

A Balatonon és a Tisza-tónál már történtek fejlesztések, most következik a Velencei-tó térsége is, ahol a támogatásokból ugyancsak infrastruktúra-fejlesztéseket végeznek.

2019. 10. 11. 7:34
A Velencei-tónál is fejlesztik az infrastruktúrát Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkövetkezendő években megújul a Velencei-tó valamennyi strandja, első lépésben a kormány strandonként százmillió forint támogatást ad a munkálatokhoz – jelentette be tegnap velencei sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

A távirati iroda tudósítása szerint Guller Zoltán hangsúlyozta a kormány strandfelújítási programjának fő célkitűzését, miszerint 2030-ig Magyarország valamennyi szabad vízi strandja európai színvonalúvá kell fejlődjön, ehhez folyamatosan támogatást nyújtanak.

A Balatonon és a Tisza-tónál már történtek fejlesztések, most következik a Velencei-tó térsége is, ahol a támogatásokból ugyancsak infrastruktúra-fejlesztéseket végeznek.

A Velencei-tónál is fejlesztik az infrastruktúrát
Fotó: Kurucz Árpád

Szeptember végén jelentette be a vezérigazgató: folytatódik a Tisza menti strandok fejlesztése is, a második ütemben október 15-én egymilliárd forint keretre írnak ki pályázatot. A környék fürdőhelyeinek felújítása tavaly kezdődött, amikor több mint 700 millió forintra hét település pályázott sikeresen.

A támogatásokból itt is infrastruktúrát fejlesztenek, ami többek között érinti a mosdókat, öltözőket, padokat, a füvesítést, a wifihálózat kiépítését, a vízi attrakciók kialakítását.

Az összesen 85, közülük 55 fizetős és 30 szabad balatoni strand is újra sorra kerül: a fejlesztések harmadik üte­mében ötmilliárd forintos hazai forrással kalkulálhatnak az önkormányzatok, ezenfelül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására is jövő nyárig.

Két éve a fizetős strandok, idén pedig a balatoni szabadstrandok kaphattak támogatást infrastruktúrájuk fejlesztésére.

Az MTÜ azt szeretné, hogy jövő nyárra újabb szintet lépjenek a balatoni strandok is, ezért a kormány támogatásával egy hónapon belül valamennyi fizetős és szabad egység számára újabb pályázatot írnak ki a vizesblokkok, a strandlejárók megújítására, füvesítésre, köztéri padokra, világításra, wifik biztosítására az országos strandfelújítási program követ­kező szakaszában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.